Hírek

2009.04.27. 02:29

Finom borokjó hangulatban

Szent György-hegy - A tegnapi felvonulással, szentmisével és kulturális programmal befejeződött az immár tizenhetedik alkalommal megrendezett, a helyi finom borokat népszerűsítő Szent György-hegyi napok.

Szijártó János

A kedden megnyitott programsorozat szombaton a borutakra csalogatta a gazdákat, borkedvelőket és nem utolsósorban a túrázókat. Három helyszínen találkoztak a résztvevők reggel, a Szent Mihály borútra Raposkáról, a Szent György borútra Hegymagasról, a Bazaltorgona borútra Kisapátiból indultak a vidám és népes csoportok. 

A három borúton természetesen nyitott pincék és finom helyi borok várták a kirándulókat. Az itókák kóstolásához mindenki saját, nyakba akasztható, Szent György-hegyi napok felirattal ellátott poharat kapott a szervezőktől. 

A borutakról aztán mindenki visszatért a találkozási pontokhoz délutánra, ahol étel, ital és remek hangulat várt mindenkit. A gazdák és a borkedvelők itt megvitathatták, megbeszélhették a hazai agrárium jelenlegi helyzetét és az esetleges jövőbeni lehetőségeket.

A Szent György-hegyi napok vasárnapi programja a hegymagasi kultúrházban kezdődött, majd innen indult a hagyományos felvonulás a hegyre huszárokkal, borlovagrendekkel, táncosokkal és a rengeteg érdeklődővel. A menet idén is - a Szászi-pince előtti rövid megálló és borkóstolás után - a Lengyel-kápolnához vonult, ahol szentmise, majd színvonalas kulturális műsor szórakoztatta a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!