Hírek

2009.04.17. 06:29

Megsérült Gál Gyula! - Rendben van a biztosítás?

Veszprém - A hazai közvélemény először igazán a pekingi olimpiát követően kapta fel a fejét az élsportolók biztosításának témájára, de a labdarúgással kapcsolatban is kiderültek már a hiányosságok. A játékosok és klubjaik védelme a kézilabdában sem teljesen megoldott.

Horváth Gábor

A folyamatosan növekvő igénybevétellel és terheléssel párhuzamosan az élsport sajnálatos velejárója a sérülés, annak azonban nem szabadna természetesnek lennie, hogy a hiányzás miatt olykor a sportoló és klubja is anyagi kárt szenvedjen. 

- Sajnos Magyarországon még nem alakult ki olyan sportbiztosítási rendszer, mint külföldön. Ha valaki hosszú időre kiesik, az anyagi veszteséget jelent az egyesületnek - tudtuk meg dr. Magyarády Pétertől

Az MKB Veszprém KC gazdasági és operatív elnöke elmondta: minden játékosuk rendelkezik a klub által kötött biztosítással, azonban ez egy bizonyos időszakon túl már nem fedezi az egyesület kárát. 

Megjegyezte, a szóban forgó időtartam körülbelül három hónap.

Az előző bajnokin, szombaton a Mezőkövesdi KC elleni találkozón szerencsétlenül ütköző Gál Gyula keresztszalag-szakadása ebbe a kategóriába tartozik, hiszen a férfiválogatott beállósa legalább három-négy hónapra kidőlt a sorból. 

A remek kézilabdázó nem sérülékeny típus, ezért számára is furcsa ez a helyzet. - Nyolc esztendő alatt összesen talán hat mérkőzésről hiányoztam egészségügyi okok miatt. 

Teljesen szokatlan ez a szituáció, ráadásul nagyon rosszkor jött a sérülés, hiszen Magyar Kupa-döntőről és bajnoki rájátszásról maradok le - válaszolt érdeklődésünkre a ma kés alá fekvő kézilabdázó, aki hozzátette: az ügy anyagi vonzatával most nem foglalkozik, csak arra koncentrál, hogy minél hamarabb ismét pályán lehessen. 

A játékosok rehabilitációjuk alatt is megkapják fizetésüket, az adott időszakban szerezhető prémiumról viszont biztosan lemaradnak, a káruk tehát attól függ, hogy ezek hogyan aránylanak egymáshoz. Az egyesület mellett természetesen a válogatott is megsínyli Gál Gyula hiányzását, azonban, ha a nemzeti együttesben sérül meg egy sportoló, megint más a helyzet. 

- Ez régi vita a klubok és a szövetség között. A szervezet is köt biztosítást, de messze nem megfelelőt, ez sokba kerül nekünk, hiszen a válogatottban a legjobbjaink szerepelnek - magyarázta dr. Magyarády Péter.

(Fotó: archív)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!