Hírek

2009.09.14. 02:28

Mol-tanszék az egyetemen - Mesterkurzus indítását támogatja a cég

Veszprém - A vegyészmérnöki szak keretében Mol ásványolaj- és petrolkémiai technológiai mesterkurzus szakirány indításáról tárgyaltak az egyetemen.

Balla Emőke

A Pannon Egyetem és a Mol évek óta együttműködik az oktatás, a szakemberképzés, valamint a tudományos kutatás és fejlesztés területén. Dr. Rédey Ákos, a Pannon Egyetem rektora elmondta: az ásványolaj- és petrolkémiai szakirányon és az azt gondozó tanszéken az elmúlt évtizedekben több mint 1400 okleveles vegyészmérnök és szakmérnök végzett, az új, most megkötött szerződés pedig a minőségi képzés egyik biztosítéka. 

Mosonyi György,
a Mol vezérigazgatója - aki maga is veszprémi diák volt - hangsúlyozta: a vállalat számára létfontosságú az utánpótlás kérdése, Veszprémből jól felkészült, képzett szak- embereket kaptak. 

A Mol évente félmilliárd forintot költ kutatás-fejlesztésre a felsőoktatásban, mintegy 300 millió forinttal az oktatást segíti, ez utóbbiból a Pannon Egyetemnek nyújtott támogatás meghaladja a százmillió forintot.

A Mol és az egyetem most tanszék létrehozásáról, valamint a Mol ásványolaj- és petrolkémiai technológiai mesterkurzus (MSc) szakirány indításáról állapodott meg. A négy féléves MSc oktatás 2010 februárjában indul, a tervek szerint hamarosan angol nyelven is.

Az ünnepélyes szerződés- aláírást követően tartotta tanévnyitó ünnepségét a Pannon Egyetem Mérnöki Kara, ahol Mosonyi György mondott köszöntőt. A Veszprémi Vegyipari Egyetemen 1959-ben végzett harmincegy öregdiáknak ötvenéves pályafutásuk elismeréseként dr. Rédey Ákos rektor és dr. Horváth Ottó, a mérnöki kar dékánja adta át az aranyoklevelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!