Hírek

2009.10.16. 16:24

Főhajtás Deák Ferenc előtt

Tapolca - A város vezetése, pedagógusok, diákok, érdeklődők műsorral, koszorúzással emlékeztek Deák Ferencre, születésének kétszázhatodik évfordulóján.

Szijártó János

A kor meghatározó politikusa, a haza bölcse   1803. október 17-én régi nemesi család hetedik gyermekeként született a Válicka-patak menti Söjtör községben, ahol akkor a család egyik tekintélyes birtokának a központja volt.

Deák történeti nagysága elsősorban abban nyilvánult meg, hogy a súlyos közjogi viszályokat elhárította a nemzet útjából, amellyel nagyban hozzájárult az ország fejlődéséhez. A ma is meghatározó államférfiként számon tartott Deákra Lévai József önkormányzati képviselő emlékezett, felidézve életútjának legjelentősebb állomásait, majd a  Tapolcai Általános Iskola Bárdos Tagintézménye adott műsort.

A pártok, civil szervezetek koszorút helyeztek el a Deék Ferenc utva 21-es számú épület oldalán elhelyezett  dombormű alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!