Hírek

2009.10.15. 14:43

"Nem tudunk mentőt küldeni, ebédidő van"

London - Ebédidőre hivatkozva nem volt hajlandó kocsit küldeni egy súlyosan sérült kisgyerekhez az egyik angliai mentőállomás.

MTI

A csütörtöki londoni sajtó beszámolói szerint az eset a délnyugat-angliai Dorset grófság Poole nevű kisvárosában történt. A kilencéves Bethany Dibbs az úttesten rollerezett, amikor egy autó fellökte, és gyermek olyan szerencsétlenül esett, hogy koponyatörést és nyaki sérüléseket szenvedett.
   
A kislányhoz kiérkező első mentőegység a sérülés súlyossága miatt még egy mentőt kért a helyi központtól, ám a diszpécser közölte: a másik kocsi személyzete ebédidejét tölti, majd ha annak vége, mennek.
   
A már kivonult mentősök nem vitatkoztak a diszpécserrel, hanem mobilon közvetlenül felhívták kollégáikat, akik szendvicseiket félrehajítva azonnal indultak.
   
A szakszervezet által kiharcolt foglalkoztatási szabályok értelmében a mentősöknek minden műszak alatt két, egyenként 30 perces étkezési és pihenőidőt kell biztosítani, és ezalatt nem lehet őket esethez kivezényelni.

A Daily Mirror névtelenül idézett egy mentőtisztet, aki maga is "viccnek" nevezte az előírást, és közölte: a szolgálatnak nincs olyan tagja, aki ne indulna azonnal akár az ebédszünet ideje alatt is.
   
A sérült kislány édesapja úgy kommentálta az esetet, hogy "az egész világ megőrült". Hozzátette, hogy találkozni kíván azokkal, akik képesek ilyen szabályokat alkotni.
   
Bethany, akit az orvosok egy ideig mesterséges kómában tartottak, már magához tért, és lábadozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!