Hírek

2010.01.26. 07:56

Újra csatasorba áll a Gorillaz

Március 8-án újabb nagylemezt jelentet meg a világ első számú virtuális zenekara, a Gorillaz. A Plastic Beach című album 16 dalt tartalmaz, az első kislemez a Mos Def és Bobby Womack közreműködésével felvett Stylo című dalból készül.

Gyuricza Ferenc

Az animációs figurák által megszemélyesített Gorillaz együttest Damon Albarn, a Blur frontembere találta ki, a karaktereket pedig Jamie Hewlett rajzolta meg még 1998-ban. A virtuális zenekar első albuma 2001 márciusában jelent meg, s mintegy hétmillió példányban kelt el. A 2005-ös Damon Days című korongból ugyan valamivel kevesebb fogyott, ám az is hatalmas sikert hozott az ötletgazdáknak.

Az alternatív hip-hop és elektronikus zene sajátos keverékét játszó Gorillaz az elmúlt öt évben keveset hallatott magáról, idén azonban új albummal térnek vissza. A Plastic Beach című lemezen Damon Albarn és a zenét feljátszó ismeretlen muzsikusok mellett olyan világsztárok szerepelnek, mint Snoop Doggy Dogg, De La Soul vagy Lou Reed. A felvételek során a csapat rezidenciája egy a Csendes-óceán déli részén található titkos kis sziget volt.

Még több zene

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!