Hírek

2010.02.16. 11:31

Téli nordic walking élménytúra Bakonybélben

Bakonybél - A télen is számos kikapcsolódási lehetőséget kínáló település, Bakonybél ad otthont a "Borostyán" téli nordic walking élménytúrának február 20-án.

Szökrényes Anita

A rendezvény szervezője Galambos László, a Magyar Nordic Walking Országos Sportszövetség (HUNWA) elnöke, aki az ország eme hegyvidékes, a nordic walking űzésére kiválóan alkalmas területén is szeretné meghonosítani ezt a sportot.

A nordic walking az elmúlt tíz évben a legnagyobb kedveltséget és létszámnövekedést elért sport a lakosság körében világszerte. Ez a speciális, botokkal végzett, egész testet megmozgató, mégsem megerőltető edzés, gyaloglás, melyet minden korosztály űzhet, jót tesz a testnek és léleknek egyaránt. Bakonybélben mindehhez párosul a tiszta levegő, a vadregényes bakonyi erdő téli csendje, számtalan apró csodája.

Az élménytúra egyik célpontja a falu határában rejtőző, Szent Gellért egykori remeteségének helyét őrző Borostyán-kút környéke a kis kápolnával, Kálváriával, forrásokkal, tóval, pihenőparkkal, mely 2009 óta egyike Veszprém megye hét természeti csodájának.

A mintegy két órás túra a Faluház (Pápai u. 7.) elől délelőtt 10 órakor indul, a részvételi díj tartalmazza az élménytúra szakszerű vezetését, a sporteszköz (speciális nordic walking bot) kölcsönzését, valamint a nordic walking technika korrigálását is.

A szervezők és a bakonybéliek remélik, hogy a túra résztvevői felejthetetlen élményekkel gazdagodnak, kedvet kapnak a sport űzéséhez és visszatérnek a minden évszakban gazdag programkínálattal bíró településre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!