Hírek

2010.02.12. 13:07

Vérengzésre készült egy budapesti egyetemista

Budapest - Huszonkét embert akart kivégezni egy budapesti egyetemista; a férfit a rendőrség elfogta, részletes beismerő vallomást tett - jelentette be a BRFK bűnügyi igazgatója pénteken, rendkívüli sajtótájékoztatón.

MTI

Bodnár Zsolt elmondta, hogy a 22 éves fiatalember, aki sportlövőként egy 9 milliméteres Parabellum típusú fegyver tulajdonosa volt, azt tervezte, hogy egy fővárosi bevásárlóközpontban vagy saját egyetemén válogatás nélkül huszonkét embert kivégez, és erre a "mészárlásra" már tudatosan több mint másfél éve készült.

Az elmeszakértő által már megvizsgált férfi a szakértők szerint személyiségzavaros, de elfogása után részletes beismerő vallomást tett szándékáról, így elismerte, hogy "beteges vonzódást érzett a világ országaiban történt iskolai mészárlások iránt", és e célból iratkozott be egy sportlövőklubba, ahol a pontlövészetet gyakorolta.

A fiatalembert a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását több emberen elkövetett emberölés előkészülete miatt.

Az ELTE-re járt?

A Népszabadság internetes oldala úgy tudja, hogy a 22 éves fiatalember a ELTE jogi karára járt.

A nol.hu információja szerint S. Ábel tavaly októberben fegyverrel ment a kampuszra, és állítása szerint még mindig dühös magára, hogy tervét nem hajtotta végre.

Az ELTE sajtóreferense az MTI megkeresésére péntek kora délután azt mondta: sem az egyetem rektora, sem főtitkára nem tud a bűncselekmény előkészületéről, a rendőrségtől hivatalos megkeresést, tájékoztatást ezzel kapcsolatban nem kaptak.

Horváth Judit közlése szerint a fiatalember által tervezett bűncselekményről és őrizetbe vételéről a médiából értesültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!