Hírek

2010.03.30. 13:15

Susan Boyle és a kommunista rapmetál

A Rage Against The Machine együtt lépne fel Nagy-Britanniában Susan Boyle-lal, így nyújtanának baráti kezet Simon Cowell pop-producernek, akit a tavalyi brit karácsonyi kislemezek versenyén alaposan elpáholtak majdnem húszéves dalukkal, a Killing In The Name-mel.

Kiss Nikolett

Nagy-Britanniában 2005 óta minden évben a népszerű X Factor tehetségkutató verseny győzteseinek kislemeze fogyott legnagyobb példányszámban karácsonykor. Tavaly azonban mindez gyökeresen megváltozott, amikor egy online kampánynak köszönhetően az amerikai Rage Against The Machine egy majd' húszéves slágere, a Killing In The Name kezdett diadalmenetbe, majd nyerte meg a karácsonyi kislemezek versenyét.

A ma már klasszikusnak számító, ordibálós-ugrálós rapmetál opusz az épp aktuális X Factor győztest, Joe McElderryt, és az őt menedzselő Simon Cowellt zúzta le nagyon, és sokan ezt történelmi eseménynek tartották. Zack De La Rocha, a Rage Against The Machine énekese például azt nyilatkozta, hogy a fiatalok végre legyőzték a "steril popmonopóliumot". A poén persze az, hogy mindkét versenyző a Sony-hoz tartozik, így a nagy hercehurca a kiadót gazdagította leginkább.

A Rage Against The Machine akkor azt ígérte, hogy cserébe tartanak egy ingyenes koncertet, hogy meghálálják a brit rajongók szavazatait/vásárlását. Az ingyen bulit június 6-ra tervezik Londonban, és Zack De La Rocha most bejelentette, hogy azzal szeretnének kibékülni Simon Cowellel, hogy felkérik Susan Boyle-t, a 49 éves brit popüdvöskét (aki szintén egy tehetségkutató műsornak köszönheti népszerűségét), adják elő közösen a Killing In The Name-t. A radikális baloldai zenekarként ismert RATM énekese azt is hozzátette, hogy nagyszerű producernek tartják Cowellt, Susan Boyle-t pedig imádják.

(forrás: The Sun)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!