Hírek

2010.08.23. 20:16

Jól vizsgázott az ország tortája

Ugyan nem egyszerű, a cukrászoknak is hosszú órákba telik elkészíteni, de a végeredmény rendkívüli élményt nyújt, ahogy az egy nemzeti szimbólumtól elvárható.

Vajky László

Nem egy bögrés tésztáról van szó, nem otthoni elkészítésre szánták. 

Vincze Lajos aranykoszorús mestercukrász elmondta, hogy négy évvel ezelőtt találták ki a cukrászok, amihez a Magyar Köztársaság is a nevét adta. Mivel a zirci cukrász második éve tagja a háromfős elbíráló szakmai zsűrinek, hiteles forrásnak számít.

Elmondta, hogy a versenykiírásban körültekintő alapossággal rögzítették a feltételeket és szempontokat: a nemzetre jellemző alapanyagok, ízvilág, a praktikum és még sok más.

Nagyon fontosnak tartja ezt a versenyt. Ez is jól mutatja, hogy a cukrászszakma minden napja a kreativitásra épül.

A hazai cukrászok nap, mint nap egyedi kézműves munkát tálalnak a látogatóik elé. Augusztus 20-án délután már csak a veszprémi Jutasi lakótelepen található cukrászdában lehetett kapni az ország tortájából.

Itt a következő napokra előkészített alapanyagot is el kellett készíteni. A felszeletelés után már az asztalokra is került. Azóta is folyamatosan lehet kapni. Ahogy a cukrászok elmondták, alapanyag áron.

Érdemes megkóstolni a szilvagombóc tortát, nem egy szokványos, mindennapi élmény. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!