Hírek

2010.09.29. 09:57

Bombariadóval zavarták meg a főpolgármester-jelölti rendezvényt az OCÖ épületében

Bombariadóval zavarták meg az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) fővárosi épületében szerda délelőttre Cigányok Budapestért - Budapest a cigányokért címmel szervezett főpolgármester-jelölti vitát, amelyen - a két meghívott közül - csak az MSZP jelöltje, Horváth Csaba jelent meg.

MTI

A szocialista politikus érkezése előtt fél órával telefonon értesítették a roma érdekképviseleti szervezetet, hogy robbanószerkezetet helyeztek el a Dohány utcai épületükben, és a bejelentő szerint az fél 11-kor "robbanni fog".
   
Bár Horváth Csaba megérkezett a rendezvényre, és be is ment az OCÖ dísztermébe, a szervezők és a rendőrség tanácsára kiürítették az épületet, és értesítették a tűzszerészeket.
   
A tervek szerint még a délelőtt folymán egy másik helyszínen megtartják a romák élethelyzetével foglalkozó rendezvényt.
   
A másik meghívott, Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje már kedden közölte: nem vesz részt olyan rendezvényen, vitán, amelyre a demokratikusan megválasztott, parlamentbe bejutott valamennyi párt főpolgármester-jelöltjét nem hívják meg. Szűcs Somlyó Mária, Tarlós István sajtófőnöke az MTI-t szerdán arról tájékoztatta, a főpolgármester-jelölt korábban írásban jelezte a szervezőknek, hogy az LMP és a Jobbik jelöltjét is hívják meg.
   
A szervezők viszont az MTI-nek azt mondták, azért csak az MSZP és a Fidesz-KDNP jelöltjét invitálták, mert ez a két jelölt adta le a legtöbb ajánlószelvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!