Hírek

2010.09.06. 19:17

Vidám szüreti mulatság Csopakon

Csopak - Játékok és vidámság várja a kicsiket és nagyokat a IX. Csopaki Szüret rendezvényein. A szüret jegyében szőlőpréseléssel, mustkóstolással, madárijesztő-versennyel és Szüreti étkek fesztiváljával zárul a szezon a hétvégén a csopaki strandon.

Kovácsné Bertalan Dóra

A programokban gazdag nyár után ősszel is felhőtlen szórakozást kínáló rendezvénnyel várják a vendégeket Csopakra szeptember 11-én és 12-én. Mindkét nap délelőtt Csonka Miklós festőművész kiállítását tekinthetik meg a művészet kedvelői a Csopak Galériában.

Szombaton kora délutántól „Miénk a strand” elnevezéssel a nyári nyüzsgés után „birtokba veszik” a csopaki gyerekek és családok a strandot játékokkal, vetélkedővel, kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel, lufihajtogatással és sok-sok mókával, kacagással. 14 órától lehet leadni a Madárijesztők versenyére készített ötletes, humoros alkotásokat.

Akinek kedve támad, délután felpattanhat a lovas kocsira és sétakocsikázhat a községben, de megnézheti a szőlőpréselés tudományát vagy megkóstolhatja a finom mustot is.

A bor kedvelőivel interaktív beszélgetést tart egy sommelier „A borkóstolás kultúrájáról”. Miután mindenki megcsodálhatta az elkészített vicces és kreatív madárijesztőket, a zsűri értékeli a „műalkotásokat” és ajándékokkal díjazzák a legjobb, legötletesebb megoldásokat. Itt kerül sor továbbá a „Szép kert, gondozott udvar 2010” verseny eredményhirdetésére is, amelyen a szépen ápolt, rendezett kerteket jutalmazza az önkormányzat. Az estéhez közeledve finom vacsorával kínálják a résztvevőket, majd a Rulett együttes igazi szüreti bálban táncoltatja meg a vendégeket a strand fövenyén.

Vasárnap az ízeké lesz a főszerep, hiszen idén is finomabbnál finomabb ínyencségek kerülnek terítékre a Szüreti étkek fesztiválján. A főzőversenyen intézmények, civil szervezetek, baráti társaságok főznek igazi szüreti finomságokat. A verseny felhívása a település honlapján tekinthető meg.

A mozgás szerelmesei a kétórás nordic walking-túra célállomásaként a csopaki strandon pihenhetnek meg. Délelőtt Rosta Géza zenés műsora hívja mókázásra a gyermekeket. A zsűrizést követõen az érdeklődők is megkóstolhatják a csapatok által elkészített hagyományos és különleges étkeket, majd a balatonalmádi Botorka Néptáncegyüttes „Szüreti alakoskodók” vidám műsora következik.

Délután a csopaki Ranolder-keresztnél hagyományos boros program, a „Koccintás a csopaki borászokért” várja az érdeklődőket, amelyen a Csopaki Nyugdíjas Klub énekesei is közreműködnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!