Hírek

2010.11.10. 18:21

A jövő kutatói lesznek

Veszprém - Huszonnégy szekció, 169 pályamunka, 175 hallgató és 150 témavezető számokban ezt jelenti a Pannon Egyetem intézményi Tudományos Diákköri Konferenciája (TDK), amelyet szerdán rendeztek meg a Polinszky teremben.

Kiss Nikolett

Az univerzitás a kezdetektől fogva részt vesz a tudományos diákköri munkában. Az országosan meghatározott 16 tudományterületből 13-ban tudnak hallgatókat delegálni a veszprémi felsőoktatási intézményből is. 
 
Dr. Poór Zoltán egyetemi docenstől, az egyetem Tudományos Diákköri Tanácsának elnöke közölte, a diákköri munka után egyre nő az érdeklődés is, minden évben öt -tíz százalékos a növekedés  a hallgatók és a művelt tudományos területek számában is. A pályázott hallgatók tudományos kutatómunkára készülnek, s többségében sikeresen pályáznak a doktori iskolákban való részvételre is.


A TDK-n részt vevő fiatalok országosan is megállják a helyüket, hisz az országos versenyre továbbküldött pályázók fele ér el előkelő helyezést.

- A tehetséggondozás és az értelmiségi képzés fontos területe a tudományos diákköri tevékenység - hangsúlyozta köszöntőjében dr. Mihalovics Árpád.
A rektorhelyettes hozzátette: a versenyt az '50-es években a hallgatók önképző szándéka hívta életre.

A TDK hozzájárul a hallgatók tudományos kutatói pályán való elindulásához, az oktatóknak pedig lehetőséget ad a szakmai utánpótlás érdemi kiválasztására.
Az országos konferenciát kétévente rendezik meg, az agrártudományos szekciónak a Pannon Egyetem keszthelyi campusa ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!