Hírek

2010.11.18. 18:44

Bírják a sofőrülést

Veszprém - Balesetmentes közlekedésük elismeréseként a Balaton Volán 30 pilótája vehetett át elismerést. Fejenként is már több százezer kilométert teljesítettek.

Tremmer Tamás

Másfél millió kilométert legyűrni nem semmi. A Balaton Volán autóbusz-vezetői között ilyen teljesítményre is van példa. A balesetmentes közlekedésért jutalmazottak között Hegedűs Imre a csúcstartó, aki 1,5 millió kilométert hagyott maga mögött. A cégnél egyébként tavaly heten voltak kilométer-milliomosok.

A Balaton Volánnál minden évben díjazzák a balesetmentesen közlekedőket, tavalyi futásmennyiségük után 30-an érdemeltek elismerést.

- Társaságunk 170 autóbusszal és 267 sofőrrel dolgozik. Járműveink tavaly közel tízmillió kilométert futottak, s majdş 30 millió utast szállítottak - közölte Csima László, a Balaton Volán vezérigazgatója.

Hozzáfűzte, mindent megtesznek a biztonságos utasszállítás érdekében, ennek meg is van az eredménye. Statisztikáik évről évre javulnak, tavaly  41 koccanásos balesetük volt, amelyből 23 a saját hibás, de személyi sérülés nem történt!

Tavaly nyolcan hagyták el a 250 ezer kilométert, kilencen az 500 ezret, hatan a 750 ezret. Egymillió, valamint 1,25 millió kilométert hárman-hárman teljesítettek, a 1,5 millió kilométert egy sofőrnek sikerült elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!