Hírek

2010.11.15. 10:26

Megaagy megint vitte a bankot

Los Angeles - A Megaagy című 3D-s animáció forgalmazása második hétvégéjén is vitte a bankot Észak-Amerikában: a nézők 30 millió dollárért (6 milliárd forintért) váltottak rá jegyet, és ezzel a film megőrizte helyét a kasszasikerlista csúcsán.

MTI

A családi szórakozásnak szánt DreamWorks animáció az elmúlt két hét alatt mintegy 90 millió dollárra (18 milliárd forintra) emelte bevételét. A stúdió abban reménykedik, hogy a kisgyerekeseket vonzó produkció a jövő hét végére is megőrzi lendületét, és jó alternatívája lesz az Észak-Amerikában pénteken debütáló Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. részének.
   
A Megaagy főhőse a világ leggonoszabb és legokosabb bűnözője, aki elpusztítja egyetlen méltó ellenfelét, de aztán kénytelen újat teremteni magának, hogy ne legyen unalmas az élete. Azzal azonban nem számol, hogy teremtménye túlnőhet rajta.
   
A boxoffice-lista első öt helyére még az Unstoppable című vonatos akciófilm jutott be 23,5 millió dolláros (4,7 milliárd forintos) bevétellel, A terhes társaság című vígjáték 15,5 millió dollárt (3 milliárd forintot), a Skyline című sci-fi 11,7 millió dollárt (2,3 milliárd forintot), az Ébredj velünk című romantikus vígjáték 9,6 millió dollárt (2 milliárd forintot) produkált.
   
Az ötödik helyet elcsípő Ébredj velünk alacsony hétvégi bevétele meglepte az elemzőket. Különösképpen azért, mivel a film több nagyágyút is felvonultat: Harrison Ford és Diane Keaton is szerepel a Roger Michell (Sztárom a párom) rendezte produkcióban, amely egy reggeli televíziós műsor újjáélesztéséről szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!