Hírek

2010.11.18. 15:50

Nincs már akkora tömeg a munkaügyi központnál

Veszprém - Megszűntek a tumultuózus jelenetek a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ veszprémi kirendeltségénél, bár még így is előfordul több órás várakozás.

Tremmer Tamás

Korábban megírtuk, egy-egy nyitvatartási napon álláskeresők tömege várakozik a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ veszprémi kirendeltségénél. Sokan még az épületbe sem jutottak be. A helyzet azóta normalizálódott, jelezték olvasóink.

Nyírő Istvántól, a kirendeltség igazgatójától megtudtuk, a kedvező változás több mindennek köszönhető. Egyrészt megszűnt az alkalmi munkavállalói könyv, ami rengeteg adminisztrációs terhet rótt a kirendeltségre és az ügyfélre egyaránt. Helyét az egyszerűsített foglalkoztatás vette át, amivel nem kell jelentkezni a kirendeltségeken, nem kell összesíteni, nem kell statisztikát vezetni meghatározott időközönként.

A világgazdasági válság is lecsengőben van. Tavaly a 2008-as normál állapothoz képest éves szinten 1500-zal nőtt meg a megyeszékhely térségében az álláskeresők száma. Ez az emelkedés egyes évszakokban akár az 50 százalékot is meghaladta! Ezzel a megnövekedett tömeggel foglalkozniuk kellett. Idén  szintén 2008-hoz viszonyítva  750-el több a regisztrált munkanélküli, ez is jelzi, hogy a gazdaság kezd visszatérni a megszokott kerékvágásba. Nyírő István kifejtette, arról sem szabad elfeledkezni, hogy a hivatalban korszerű ügyfélhívó rendszert telepítettek, ami szintén segített megszüntetni a sorbanállást.

Mindezek együttesen azt eredményezték, hogy hatékonyabb, gyorsabb szolgáltatást tudnak végezni, az épület előtti várakozás pedig végérvényesen megszűnt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!