Hírek

2010.11.19. 09:59

Online fogadóóra virtuális pogácsával

Az internetes információgyűjtés széles körben elterjedt, ezért dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő úgy gondolta a kapcsolattartás és az információcsere is működhet a világháló segítségével - így rengeteg megtakarítást eredményezve, mind időben, mind pedig energiában.

Napló Online

- Természetesen az online kapcsolattartás nem válthatja fel a személyes kontaktus varázsát, de vannak olyan helyzetek, amikor az internet nyújtotta lehetőségeket (ki)használva felgyorsíthatjuk az információáramlást, megspórolva ezzel az utazásra fordított időt - mondta dr. Horváth Zsolt, országgyűlési képviselő a péntek délelőtt tartott online fogadóórán.

Molnár László operatőr-fotós véleménye szerint az online is lehet interaktív, hiszen az internet és a műhold segítségével azonnal elérhetővé válik bárki az ország bármely területén, akár egy szántóföld közepéről is sugározhatunk élő adást, melyre reagálhatnak a látogatók. Több olyan terület van, ahol érdemes lenne ezt a módszert alkalmazni, például a LEADER program keretein belül, hiszen sokan vannak akik egy-egy sajtótájékoztató kapcsán 10-20 km-t is autóznak, ezzel ez megszűnhetne.

- Nem akarunk televíziót játszani, nem akarunk televíziónak látszani - mondta a fotós, aki jelenleg a Szentgál Tv stúdiójából jelentkezett be, de legutóbb a saját nappalijából válaszolt az online kapcsolódó érdeklődők kérdéseire.

A chat-en feltett kérdésre, miszerint nem tartanak-e attól, hogy az anonimitás mögé bújva visszaélnek az új technika nyújtotta lehetőséggel - rutinos választ kaptunk. - Nem tartunk az online általi veszélyektől, nem hiszem, hogy ezt bárki kihasználná és megnyugtató az a tudat, hogy az IP-címek alapján bárki ellenőrizhető, továbbá azt is figyelembe kell venni, hogy a kommentek tulajdonképpen kritikák is, melyekre lehet építkezni - mondta Molnár László.

Az online fogadóórák ezentúl rendszeressé válnak a tervek szerint, de természetesen ez nem azt jelenti, hogy a személyes kontaktus eltűnik. Nyílvánvaló, hogy vannak olyan témák, amelyhez elengedhetetlen a személyes találkozás, melynek miliőjét nem válthatja fel a webkamera és a chat.
Megpróbálják fenntartani az egyensúlyt a két kapcsolati forma között, de továbbra is a személyes komunikációt tartja a legerdeményesebb és leghatékonyabb megoldásnak.

Ha valaki jelzi a képviselő felé, hogy nem tud megjelenni aegy sajtótájékoztatón, vagy fórumon akkor ő megadja az online információcsere lehetőségét. Természetesen fordítva is fennállhat a dolog, ha valakit régebb óta ismer személyesen, akkor megengedhető, hogy egy-egy személyes találkozót időmegtakarítás céljából online-ra váltják.

 

A sajtótájékoztató mindenki számára elérhető és utólag is megtekinthető a www.fogadoora.net címen, regisztráció után. A kapcsolat bebizonyította, hogy valóban az ország bármely pontjáról felvehetjük a kapcsolatot - volt, aki Portugáliából követte az élő adást.


 

 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!