Hírek

2010.11.11. 10:57

Szexszel törlesztette adósságát - Barátnője árulta férfiaknak a neten

Veszprém - Egy tizenkilenc éves lány és nővére árulta férfiaknak internetes társkereső oldalon középiskolás barátnőjüket, akit később egy bécsi bordélyházba is kivittek.

Halmos György

A nem mindennapi bűnügyben egy fejér megyei településen élő testvérpár, valamint anyjuk, illetve az ő élettársa van előzetes letartóztatásban. Az egykori osztálytárs, barátnő feljelentése nyomán indított nyomozásban kerítés, kitartottság, zsarolás megalapozott gyanúja is szerepel.

Az ügyben a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya nyomoz. Kiderült, az egykori osztálytárson kívül további négy lányt árult a család férfiaknak.

A feljelentést az egykori barátnő azután tette meg, hogy súlyosan megfenyegették. Vallomása szerint anyagi és érzelmi válságát használta ki a középiskolai barátnője, úgy szervezte be. A lány szeretett volna úgy öltözködni, szórakozni, mint jómódú barátnője, ehhez szükséges pénzt tőle kérte kölcsön, ami rövid idő alatt jelentősebb összeggé halmozódott. A barátnő szerette volna visszakapni pénzét, ezért azt ajánlott fel a lánynak, hogy férfiakkal hozza össze, a szexuális szolgáltatásért kapott pénzből pedig visszafizetheti tartozását.

A találkozókat a barátnő nővére szervezte, úgy hogy képeket készítettek a fiatal lányról és partnerkereső oldalakra tették fel. Egy-egy alkalommal a férfiaktól 30-50 ezer forintot kértek, de volt, amikor szűzlányként hirdették meg a lányt, akkor 150 ezer forintot kaptak. A harmadik-negyedik alkalom után kezdte el adósságát törleszteni a lány, aki az aktusért kapott pénz 25 százalékát adta le. (A vizsgálatok szerint a gyanúsítottak legalább harminc alkalommal  szerveztek találkozót.) A lányt egyébként nem kényszerítették a szexuális tevékenységre, ugyanakkor a jogszabályok szerint megvalósult a kerítés, illetve a kitartottság bűncselekménye is.

Egy idő után a testvérpár felvetette, hogy külföldön még több pénzt lehetne keresni, ezért a lányt a belegyezésével kivitték egy bécsi bordélyházba. A lány a bevételét az első napokban leadta annak a testvérnek, aki kikísérte őt.  Eközben a bordélyházban dolgozó nők felvilágosították a fiatal lányt, hogy ne adja le a pénzt, hiszen ott mindenki megtartja azt, nem fenyegeti senki őket, van külön biztonsági szolgálat. A lány ezt közölte a kint tartózkodó testvérrel, aki megfenyegette és megzsarolta őt: ha nem adja le továbbra is a bevételét, akkor elmondják ismerőseinek, közzéteszik közösségi portálokon, hogy mit csinált eddig és itt kint Bécsben. A fenyegetést egyébként részben be is váltotta a nővér.

A lány, mivel féltette családját ezután feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozás során kiderült, hogy a nővér egy másik lányt is dolgoztatott Ausztriában, sőt a testvérpár anyja és élettársa három másik lányt is kihasznált hasonló módszerrel. A nyomozók több helyszínen tartottak házkutatást és  olyan bizonyítékokat is lefoglaltak, amelyek a gyanúsítottak bűnösségét támasztják alá. Az ügyben a 19 és 20 éves testvérpár mellett az anya és az élettársa is előzetes letartóztatásban van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!