Hírek

2011.02.19. 17:53

Száz éves a balatonedericsi Gelencsér Ferenc

Balatonederics - Századik születésnapja alkalmából köszöntötték Gelencsér Ferencet balatonedericsi otthonában.

Szijártó János

A település önkormányzata nevében Tóth Péter polgármester virággal és születésnapi tortával köszöntötte Feri bácsit és kívánt neki jó egészséget, további boldog éveket. Nagyné Simon Margit jegyző saját jókívánságai mellett átnyújtotta Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlő oklevelét is a nem mindennapi alkalom okán. Az ünnepség részeként a helyi Magificat kórus két tagja nótacsokorral kedveskedett a száz esztendős Gelencsér Ferencnek, aki helyenként be is kapcsolódott a nótázásba, sőt, kedvencét végigénekelte.

 



Az esemény különlegességeként a polgármester autóval áthozta Feri bácsi Badacsonytördemicen élő kilnencvenegy éves húgát, Gizi nénit is, így a két testvér együtt ünnepelhetett. Egyébként hatan voltak testvérek, de már csak ketten élnek közülük. Feri bácsinak nincs gyermeke, egyedül él balatonedericsi othonában, egy gondozó látogatja rendszeresen és a szomszédok is törődnek vele, segítik ahogy tudják. Kicsit nagyot hall, de elméje tiszta, és őszinte örömmel fogadta a köszöntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!