Hírek

2011.02.01. 18:32

Tudni kell eladni is a terméket

Balatonfüred - Az összes borvidékünk képviselteti magát a harminckettedik országos szőlész-borász továbbképzőn, melyen a szakképzett és gyakorló szakemberek találkoznak.

Varga Ibolya

Dr. Bóka István országgyűlési képviselő, a város polgármestere köszöntőjében kifejtette: Balatonfüred az évnek csaknem minden hetében otthont ad egy rangos szőlészeti vagy borászati programnak, konferenciának. Igen fontos mérföldkő ezek sorában a téli továbbképző tanfolyam, a Vince-nap, a városi borverseny és a már három hétre terebélyesedett borhét. A város vezetése szeretné elérni, hogy a település határában ne legyen elhagyott ültetvény és megérje a szőlőművelés és a borkészítés a helyi lakosoknak.

A magyar gazdaság felemelkedésének lehetőségeit Mellár Tamás, a a Századvég Gazdaságkutató Zrt. kutatási igazgatója mérlegelte. Meglátása szereint 3-3,5 százalékkal nőhet a magyar gazdaság, de ehhez a növekedés új forrásaira is szükség lenne. Ehhez emelkedni kellene a belföldi keresletnek, és erőteljesebben kellene támogatni a kis és közepes vállalkozásokat.

 



A magyar mezőgazdászok termelni már megtanultak, de eladni még nem tudják a termékeiket - fejtette ki elődásában Feldman Zsolt, a Vidékfejlestési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára. Délután Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa főtitkára vezetésével több szakember fejtette ki a véleményét az ágazat lehetőségeiről. Ma a klímaváltozás hatásaival és az agrártámogatásokkal foglalkoznak, délután pedig gépkiállítást és termékbemutatót tartanak, melyre bárki ingyenesen bemehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!