Hírek

2011.03.22. 20:52

Hova tűnt az Echo TV?

Megyei körkép - Átalakította kábeltelevíziós csomagját a szolgáltató, amit több olvasónk is rossz néven vett. A szolgáltatónál továbbra is fogható az ominózus adás, csak másutt.

Tremmer Tamás

Az UPC kínálatában nem fogható a megszokott helyen az Echo TV, és erre nem találtak magyarázatot hallgatóink. Lapunk segítségét kérték.

Szűcs László, a UPC Magyarország Kft. kommunikációs igazgatója arról tájékoztatott, hogy a társaság igyekszik megfelelni a megváltozott fogyasztói igényeknek ezért élen jár a digitalizálásban. Ennek során fokozatosan csökken az analóg tévécsatornák száma, hiszen a digitális bővítés műszakilag csak az analóg csatornahelyek felhasználásával biztosítható.

Ennek a folyamatnak a során az elmúlt években az analógból a digitális szolgáltatáskínálatba helyezték át többek között a Travel, a Reality, az Extreme Sports műsorát, és az Echo TV-vel kapcsolatos módosításnak szintén ez az oka.

A nézettségmérési adatok szerint az Echo valójában rétegigényt kielégítő csatornának tekinthető, lényegesen kevesebben nézik, mint az alapkínálatban továbbra is megtalálható más hírcsatornák adását. Az AGB adatai alapján 2011. februárban 89 csatorna közül az Echo TV a 37. helyen állt a nézői részesedés szerinti listán. Ennek ellenére a UPC igyekezett a lehető leghosszabb ideig megtartani ezt az adást a hagyományos alapkínálatban, miközben más kábelszolgáltatóknál eleve csak a teljes kínálatú, drágább előfizetési csomagokban volt elérhető.

Az Echo TV nézettsége az elmúlt években elmaradt a remélt szinttől, így a műsortovábbítási szerződés értelmében módosították a csatorna elhelyezését. Az Echo TV a továbbiakban a UPC kisebbik, alap digitális csomagjában érhető el.

Címkék#echo tv#UPC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!