Hírek

2011.04.01. 17:33

Egy bolondos nap az iskolában

Veszprém - A Rózsa Úti Általános Iskola alsó tagozatos diákjai és tanárai vidám április elsejei diákönkormányzati napot tartottak.

Szabó Zsuzsanna

Pizsamába, parókába öltözött diákok hajcsavarókkal, tanító nénik gumicsizmában, ostorral és betyárruhában. Ilyen és ehhez hasonló szokatlan képek várták a Rózsa iskolába tévedőket április elsején, a bolondos diákönkormányzati napon. Az ez alkalomból rendezett programsorozat zenés, pizsamás-plüssmackós reggeli tornával kezdődött, majd mókás sorversenyek következtek.

A rendhagyó harmadik tanóra keretében pedig szerepcserével folyt a tanítás. A második, harmadik és negyedik osztályos kisdiákok tanították a padokban helyet foglaló oktatóikat, akik gyerekekhez méltó csínytevéseikkel igyekeztek "tanáraik" orra alá borsot törni. Az utolsó, gyerekeknek szóló meglepetésrendezvényen a tanítók vicces jelmezekben népi mesejátékot adtak elő a gyerekeknek, nagy sikert aratva.

Mint azt Lovasi Márta, a diákönkormányzatot vezető pedagógus elmondta, ez a nap alkalmat adott arra, hogy a diákok kicsit más szerepben, bohókásabb oldalukról is láthassák tanítóikat és egy vidám napot töltsenek el együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!