Áramszünet

2024.05.17. 10:49

Fa dőlt egy áramvezetékre Zirc közelében, kőriseket kellett kivágniuk az E.ON embereinek (frissítve!)

Rimányi Zita

Tudomásunk szerint Zirc határában fa dőlt áramvezetékre, ezért néhány helyen a vezetékes szolgáltatás szünetel, másképp biztosítják a villanyáramot. Pénzesgyőrben éjjel ment el az áram többször rövid időre. Az E.ON-tól tájékoztatást kértünk a helyzetről. Amint megkapjuk, közzétesszük. 

Frissítés!

Az áramszolgáltató megerősítette információnkat, mely szerint pénteken fa dőlt egy áramvezetékre Zirc közelében. Az E.ON tájékoztatása szerint valóban egy fakidőlés, méghozzá egy biztonsági övezeten kívülről a vezetékekre dőlő harminc méter magas, beteg gyökerű kőrisfa okozott áramkimaradást Zirc egy részén.
"A súlyos teher alatt két tartóoszlop kereszttartója eltört és mind a három fázisban sérültek a vezetékek is. Szakembereink azonnal megkezdték a hibaelhárítást, a munkát nehezítette, hogy a kidőlt fa mellett másik két megdőlt kőrisfát is el kellett távolítani. További nehézség, hogy felázott talajon, rendkívül instabil terepviszonyokon dolgozunk. A fák kivágását követően már építik szakembereink az új vezetékszakaszt és cserélik a törött kereszttartókat is. A teljes hálózat délután 15 órára épül vissza eredeti állapotára, egyidejűleg minden ügyfelünk áramszolgáltatása helyreáll majd. Az áramkimaradás összesen hét ügyfelünket érinti, két vállalkozás saját aggregátorral tud magának áramot termelni a javítás idején is. Köszönjük a lakosok türelmét és megértését a munkálatok alatt" – áll a lapunknak küldött tájékoztatásban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában