Hírek

2011.04.05. 10:27

Egy órán belül megtalálták a lopott autót

Veszprém - Kocsi lopásról bejelentés a rendőrségre szombaton, egy szemfüles hozzátartozónak köszönhetően azonban egy órával később már meg is lett az autó és az elkövető is.

Napló Online

Szombaton a déli órákban gépkocsi lopásról érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, a Csatár-hegyről vitt el ismeretlen személy egy Mitsubishi személygépkocsit. A tolvajnak nem volt nehéz dolga, mert a sértett a nyitott gépkocsiban bent hagyta az indítókulcsot. A tulajdonos az autólopásról telefonon értesítette egyik hozzátartozóját, hogy menjen a lakására, attól tartott ugyanis, hogy a gépkocsiban hagyott lakáskulcs birtokában felkeresi az elkövető az ingatlanját is.

A riasztott hozzátartozó Veszprémben meglátta a gépkocsit, ezért követte, közben értesítette a rendőrséget is. Az elkövető a gépkocsival Sólyba ment, ahol a kiérkező járőrök elfogták, és előállították.

A 43 éves márkói férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy egy ismerősével ment ki Csatár-hegyre, ahol bort fogyasztott, majd elindult felkeresni a közelben lévő presszót. Útközben látta meg a leparkolt gépkocsit, és feltűnt neki, hogy benne hagyták az indítókulcsot. Hirtelen ötlettől vezérelve beült a gépkocsiba majd elindította, és elhajtott vele. Kihallgatása során nem tudott magyarázatot adni a tettére, hogy miért vitte el az autót, és hová akart vele menni. Ellene jármű önkényes elvétele bűntett miatt indult eljárás, emellett ittas járművezetés miatt is felelnie kell. A sértett még aznap visszakapta a gépkocsiját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!