Hírek

2011.04.01. 17:47

Kárt okoztak az államnak? - Gyanús ingatlanügyek

Veszprém - A legfőbb ügyésznél tett feljelentést a Jobbik egy balatonvilágosi ingatlancsere-szerződés ügyében.

Halmos György

Az ellenzéki párt szerint legalább 600 millió forint kárt okozott az ügy a magyar államnak - közölte Kepli Lajos országgyűlési képviselő, a Jobbik megyei elnöke.

Elmondta: a csereszerződés értelmében 2008 májusában állami tulajdonból magántulajdonba került egy 15 ezer négyzetméteres, közvetlen vízparti ingatlan Balatonvilágoson egy ennél jóval kisebb és nem vízparti ingatlanért cserébe. (A témával a Napló több cikkben is foglalkozott.) Hozzátette: ezen kívül több ingatlanspekuláció gyanújára okot adó esetet is vizsgálnak, így például egy Balatonfőkajáron létesítendő versenypálya ügyét.

Kepli Lajos országgyűlési képviselő, a Jobbik megyei elnöke szerint a tervezett balatonfőkajári versenypálya nagyon rossz helyen valósulna meg, a környék élhetőségét jelentősen rontaná. Úgy vélekedett, hogy nem kizárt az ingatlanspekuláció, ugyanis a terület tulajdonosának fő profilja az ingatlanértékesítés.

A megyei pártelnök szólt arról, hogy az ügyészség elutasította a tavaly szeptemberben a szentkirályszabadjai repülőtér eladásával kapcsolatban tett feljelentését arra hivatkozva, hogy nem volt irreálisan alacsony az eladási ár, mert ha megvalósul a beruházás, az egy hozzáadott érték, amit a tulajdonosnak saját forrásból kell finanszíroznia. A képviselő hozzátette, szerinte a megvalósulásra egyre kevesebb az esély. Megvizsgáljuk, hogy van-e további jogi lehetőség - tette hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!