Hírek

2011.05.31. 09:04

Átszervezett intézmények

Pápa - Soron következő üléség tartotta hétfőn a város önkormányzata. A testület az első napirendi pontot (beszámoló a Munkácsy iskola tevékenységéről) a helyszínen, az intézmény nemrég átadott új szárnyának egyik termében tartotta, miután megtekintették a régi iskolaépületben a közelmúltban megkezdett felújítási munkálatokat.

Nagy Imre

Itt Egyházi Viktorné igazgató tartott tájékoztatót és válaszolt a felmerülő kérdésekre. Az ülés valamivel kilenc óra után a hivatal tanácstermében folytatódott, ahol még tizennégy napirend várta a döntéshozókat, akik egyperces néma felállással emlékeztek meg az elhunyt Mádl Ferenc köztársasági elnökről. Az ülés legnagyobb vitát kiváltó pontja az intézmény-átszervezés volt. A Türr gimnázium kollégiumának ifjúsági szálláshellyé alakítása, illetve a diákoknak az Acsády kollégiumában való elszállásolása még sima ügy volt, ám a sportcsarnok és a Pedagógus Művelődési Ház integrálása a Jókai Mór Művelődési Központ szervezetébe már számos kérdést és javaslatot vetett fel az ellenzék részéről, ám ez utóbbiakat a testület többsége nem támogatta. 

 

 

- Nem ez életem legszebb napja - mondta Uhlár Tibor, a Sportcsarnok igazgatója, aki azonban arra is utalt, hogy fegyelmezett közalkalmazott lévén tudomásul veszi a döntést. A Pedagógus Művelődési Ház szervezeti formáját ugyan nem tartja meg, de funkciója bővül, hiszen a civil szervezetek mellett a Fő teret és a kastélyt fogja helyiségeivel (nyilvános WC, kerékpártároló, stb...) kiszolgálni.
 
Dr. Áldozó Tamás polgármester hangsúlyozta, hogy nem a létszámleépítés az integráció célja. Mint azt Veszpréminé Turtsányi Valéria, a JMK igazgatója elmondta, a művelődési központ szakmailag jól felkészült munkatársai minden bizonnyal ezt a feladatot is a megfelelő szinten fogják ellátni. Változott a hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatás is, az észszerűsítés a város külterületeit, a hegyeket érinti. Több rendelet módosítása mellett a képviselő-testület felülvizsgálta a város szolgáltatástervezési koncepcióját, amely illeszkedik a népesség csökkenéséhez, életkorának változásaihoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!