Hírek

2011.05.16. 04:32

Minden a hal körül forgott a Malom-tavi Halászléfesztiválon

Pápa – Rendesen „kinőtte magát” a Malom- tavi Halászléfesztivál, amely mára nagy sikerű, egész napos össznépi rendezvénnyé vált.

Tihanyi Tamás

Hogy repül az idő! Idén immár a hatodik halászléfesztiválnak adott helyet a pápai Malom-horgásztó. Ez idő alatt a tó és környéke igazi szabadidőközponttá vált, ahol minden korosztály megtalálta a lehetőséget a szabadidő hasznos eltöltéséhez, a rendezvény pedig egész napos össznépi családi nappá fejlődött. Ezek után már meg sem kell lepődni azon, hogy a rendezvény idén is jó hangulatban telt, ahol minden korosztály talált magának érdekes elfoglaltságot. A fortyogó halászlé illata szinte az egész szabadidőparkot betöltötte.

Ezúttal fél tucat csapat vállalkozott a megmérettetésre. A főzőversenyt a nagyacsádi Kecskeevők nyerték, Müller János és barátai, valamint az Antal György– Borbély László duó előtt. Miközben főttek a finom étkek, a csapatok a pályán rúgták a bőrt, a többiek pedig a vízparton vitézkedtek.


 A fesztivál apropóján meghirdetett horgászversenyre tizenheten neveztek. Szántó Tibor bizonyult a legügyesebbnek, 5,71 kilogrammos összfogással nyert is. Őt Nagy András (4,3 kilogramm) és Soós Krisztián (3,62 kilogramm) követte.

A focisták között a Combra gyengék csapata győzött a Szektor FC és a Bakterek előtt. A fesztivál ideje alatt a kulturális élményekről is gondoskodtak, fergetes siker volt a Megafon Zenei Egyesület műsora. Tomena György grafikáiból is tartottak bemutatót. A gyermekeknek ugyancsak kínáltak játéklehetőségeket. Az estet pedig nagyszabású bállal zárták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!