Hírek

2011.05.17. 12:27

Népszámlálás: 2011-ben interneten is lehet adatot szolgáltatni

Október 1-jén kezdődik a népszámlálás; Magyarországon az idén lehet először interneten adatot szolgáltatni, de 40 ezer kérdezőbiztos is járja majd az országot - közölték a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

MTI

Az internetes kapu október 1-je és 16-a között áll majd nyitva; akik ez idő alatt nem élnek ezzel a lehetőséggel, azokhoz az azt követő hetekben látogatnak el a kérdezőbiztosok - mondta Németh Zsolt, a KSH elnökhelyettese, aki arra számít, hogy az állampolgárok 10-20 százaléka válaszol a világhálón a lakásra, illetve a személyi körülményekre vonatkozó kérdésekre.
   
Az összeírás minden olyan emberre vonatkozik, aki életvitelszerűen Magyarországon tartózkodik, s az egy évnél nem régebben külföldön lévő magyar állampolgárokra is. Ebbe a körbe azonban az elmúlt hónapokban indult honosítás során állampolgárságot szerző emberek nem tartoznak bele, így őket nem érinti a népszámlálás. A kérdőívek kitöltése - a szenzitív adatok kivételével - kötelező, aki nem engedi be a kérdezőbiztost, az szabálysértést követ el.
   
A népszámlálás első rendszerezett adatait várhatóan 2012 első negyedévében hozzák nyilvánosságra.

Ezek is érdekelhetik