Hírek

2011.05.27. 18:51

Újra kórházba került a gyengélkedő Patrik

Ajka - Lapunk és olvasóink kis pártfogoltja, a májátültetésen átesett, hétéves Hacher Patrik gyengélkedik.

Napló Online

A kisfiút néhány hete ellenőrizték a budapesti kórházban, a legutóbbi vérképeredmény azonban nem mutatott jó adatokat. Ezért néhány napja kórházban van, mintát vesznek a májból, hogy kiderüljön, mi a probléma. Az orvosok vírusra gyanakodnak, amely elképzelhető, hiszen Patrik, amint elkezdte az óvodai beszoktatást, már beteg is lett. Pedig nagycsoportos korú, sőt, őszre már iskolába íratták aggódó szülei, akik megvárták az influenzaszezon végét az óvodába járással.

Most a kórházban az édesanyja, Erika van Patrikkal, aki nagyon bátor, még ő nyugtatja Erikát, hogy ne aggódjon. Patrik a napokban ünnepelte hetedik születésnapját, amikor még az volt a legnagyobb ajándék, hogy végre egészséges és elkezdheti az óvodát. Hiszen korábban sosem volt gyermekek között, legfeljebb a klinikán és az otthona udvarán, de ott is keveset.

Két éve átesett az első májátültetésen, amelynek sikertelensége miatt újabb transzplantáció várt rá. Szinte az utolsó pillanatban, de szerencsére még időben találtak donort számára a németországi klinikán, így felépülhetett.

A szerény körülmények között élő családnak nagy segítséget nyújtott a Napló és az olvasók körében szervezett gyűjtés, így a gyermekével táppénzen levő édesapa és a csípőficammal küzdő édesanya legalább anyagi terhekkel nem küzdött a nehéz időkben. A szülők ma is hálásan emlegetik lapunkat, azt mondják, nem tudják, mi lenne velük, ha az újság és az olvasók nem segítettek volna.

A műtétet hosszas felépülés követte, Patrik csak többéves késéssel kaphatta meg a kötelező védőoltásokat és nem mehetett gyermekközösségbe. Néhány hete azonban már elkezdhette az ismerkedést a Katica óvodával. Mostantól viszont kérdéses, hogy visszamehet-e, Erika szerint talán jobb lenne, ha otthon maradna és később magántanuló lenne az érzékeny kisfiú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!