Hírek

2011.06.01. 14:26

Korszerűsödött a kenesei központi utca

Balatonkenese - Befejeződtek a korszerűsítési munkálatok a Széchenyi utcában; teljesen, csaknem 1,3 kilométer hosszúságban megújult a település egyik legfontosabb utcája.

Halmos György

Az avatást szerdán tartották, a változékony időjárás miatt a nemzeti színű szalagot Tömör István, a település polgármestere, valamint Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke, a Veszprém Megyei Területfejlesztési Tanács elnöke jelképesen a művelődési házban vágta át. Lasztovicza Jenő köszöntőjében úgy fogalmazott: az infrastruktúra fejlesztése jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a vendégek jobban érezzék magukat, ez pedig növekvő idegenforgalmi bevételt eredményezhet.

 

 

Dr. Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke azt hangoztatta, hogy nagyobb arányban kell kihasználni pályázati lehetőségeket, mert ez Balatonkenesén a vidéki átlag nyolcvan százaléka. A testület még 2009-ben határozta el, hogy pályáznak a legfontosabb utca felújítására. Sikeres pályázat után tavaly októberben kezdődött el a korszerűsítés, ami idén április végén fejeződött be. A beruházás 106 milliós teljes költségének 70 százalékát, 74 millió forintot az unió támogatott, a többit az önkormányzat teremtette elő. A település egyébként csaknem 150 kilométernyi úthálózattal rendelkezik, ebből 36 kilométer hosszúságú a burkolt útfelület. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!