Hírek

2011.06.10. 12:30

Vedd a magyart! Védd a magyart! - Porga Gyula felesége is csatlakozott

Veszprém - Porga Gyula polgármester felesége, Héthelyi Réka is csatlakozott a Schmittné Makray Katali által útjára indított programhoz: hazai élelmiszereket vásárolt a piacon.

Balla Emőke

Porga Gyula, Veszprém polgármestere és felesége, Héthelyi Réka is fontosnak tartják  a Vedd a magyart! Védd a magyart! programot  és előnyben részesítik  a hazai termékek vásárlását, a  helyi kisteremlőktől,  őstermelőktől  beszerzett friss árut.  Mindketten szeretnek a piacon vásárolni, a családanya hetente egyszer-kétszer keresi fel a vásárcsarnokot. Itt  veszi meg a szezonális árukat, a virágpalántákat, a diót, a vödrös savanyúsághoz az alma paprikát, karfiolt, tavasszal a medvehagymát, nyáron  a paradicsomot, paprikát, gyümölcsöket.  A nyár a befőzések ideje: ő a napokban  epret vitt haza, amiből  dzsemet  készít, csipkebogyóból lekvárt  főz, cseresznyéből befőttet.

 



Héthelyi Réka hangsúlyozza: három gyermeküknek  egészséges, változatos hazai ételeket készít. Mindennap főz   és azt szeretné, ha gyermekei később, felnőttként is emlékeznének anya főztjére,  a hazai ízekre, a család melegére. Rendszeresen süt,  a lekvár is fogy. A gyerekeknek szülinapi  zsúrokat  szervez; ebben a hónapban  is sok kisgyerek megy hozzájuk vendégségbe, akiket házi süteménnyel vár.

 




A köztársasági elnök felesége, Schmittné Makray Katalin  indította útjára a Köztársagi Elnöki Hivatal  által meghirdetett Vedd a magyart! Védd a magyart! programot. Az akció keretében  tegnap a köztársasági elnök felesége, valamint  a megyei jogú városok  polgármestereinek feleségei   egy időben, délelőtt tizenegy órakor  vásároltak a helyi piacon, a helyi  zöldségesnél magyar élelmiszereket, ezezzel demonstrálva a hazai termékek vásárlásának fontosságát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!