Hírek

2011.07.26. 08:50

Jön Bródy az Essegvári napokra

Veszprém, Bánd – A vártnál is nagyobb tavalyi sikerre való tekintettel ismét megrendezik Bándon az Essegvári napokat szombaton és vasárnap, jelentette be Schindler László egy hétfői sajtótájékoztatón.

Győrffy Árpád

 A község polgármestere, a két főszervezô, Pichner György alpolgármester és a községben élő Gazdag Tibor színművész elmondta, hogy a program tartalma a tavalyihoz hasonlóan alakul. A gyermekeknek kínált sokféle játéklehetőség mellett megtartják az első Miklós Pál-hegyi csúcsfutást, bemutatják lovagi tudásukat az Esseg-vári vitézek, énekelnek és játszanak a helyi és márkói dalkörösök, színjátszók, a tavaly nagy sikerrel szereplô Scherer Péter színművész Kovács Krisztiánnal a Gyáva című darabot adja elő.

 Most sem lesz hiány zenében és zenés darabokban. A Pannon Várszínház művészei mellett színpadra lép az LGTemlékzenekar, vasárnap esti sztárvendégként Bródy János. Természetesen az idén is koncertet ad a rendezvény házigazda zenekara, a Novák Péterrel megerôsített Dr. Grog, melyben Pichner György basszusozik, Gazdag Tibor énekel és gitározik.

A rendezvény az ingyenes vagy baráti árú gázsiknak köszönhetően alig egymillió forintba kerül, amit a községi és a német kisebbségi önkormányzat, a Schröck Ferenc Kultúregyesület, a Bándért Közalapítvány és különbözô támogatók fizetnek. Minden program ingyenes lesz, de örömmel veszik a támogatói jegyek vásárlását. Az ezekből származó teljes bevételt az Esseg-vár felújításának folytatására költik. A szerencsés támogatók a jótékonykodás mellett értékes nyereményekhez is juthatnak a vasárnap esti tombolasorsoláson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!