Hírek

2011.07.14. 18:42

Tokaj borai taroltak

Balatonfüred - Másodszor tartották meg reformkorban is termesztett szőlőfajtákból készült borok országos versenyét.

Varga Ibolya

A bírálatban résztvevő szakembereket Koczor Kálmán, a Balatonvin Borlovagrend Egyesület elnök-nagymestere köszöntötte. Simon Cecília, a lovagrend szakmai alelnöke vezényelte megmérettetést, aki két évvel ezelőtt a dr. Bakonyi Elvirával, a borlovagrend női tagozatának vezetőjével és Vászolyiné Dobrosi Ágnessel, aki a borrendnek és a társszervező Balatonfüredi Egyesületnek is tagja, határozta el, hogy a város szeptember végi refomkori fesztiváljához kapcsolódó országos borversenyt hirdetnek.


Az elsőre hatvan borminta érkezett, a csütörtökön megtartott másodikra hatvanhat. A bírálatot három bizottságban végezték, a tagok országszerte ismert, gyakorlott borászok voltak. Két nagy aranyérmet adtak ki, mindkettőt a tokaji Monyok pincészet szerezte meg, A huszonhárom aranyéremból is az első kettő tokaji.
Megyénkből a balatonfüredi Koczor pincészet, a somlói Csordás-Fodor-, Tornai- és Bogdán pincészet, a badacsonyi Németh pincészet és Málik Zoltán szerzett arany minősítést.

Ezeken kívül harmincegy arany- és tíz ezüstérmes minősítést adtak ki. Az eredményeket augusztus 6-án a borhetek megnyitóján hirdetik ki. A közönségnek pedig a reformkori fesztiválon kínálják a versenyen elindított borokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!