Hírek

2011.08.18. 18:06

Hírekkel, jó zenékkel jön a méz az éterből

Veszprém - Rutinos rádiósokkal vadonatúj adó kezdi meg működését augusztus 22-én Veszprémben. A Méz Rádió a helyieknek, a helyiekről szól.

Tremmer Tamás

Az éterben rendkívül ismerősen cseng Herendi Gábor hangja, aki több mint két évtizeddel ezelőtt kezdte meg rádiós pályafutását. Ma is büszke arra, hogy 1988-ban az ő hangján szólalt meg először élőben a Rádió Juventus Balaton. A sors 1992-ben ismételte önmagát, az akkor újonnan induló, kimondottan helyi Rádió Jam hallgatóit is másokkal együtt ő köszönthette először. Amikor a Jam 2005 őszén megszűnt, az utolsó élő adásában ígéretet tett a hallgatóknak, ha módjában áll, visszatér.

Hihetetlen hat év telt el azóta: Gábor Keszthelyen négy évig a Helikon, illetve a Kanizsa Rádió főszerkesztője volt, de szinte nem volt olyan nap, hogy eszébe ne jutott volna akkori kijelentése. Eközben egy vállalkozó barátja segítségével lerakták egy új rádió alapjait. Három évükbe telt, mire megkapták a frekvenciahasználati engedélyt. Kitartásuk meghozta az eredményt: a 103,1 megahertzen augusztus 22-én indul a Méz Rádió Veszprém. Korszerű, vadonatúj berendezéseket vettek, hogy megfeleljenek a hallgatói elvárásoknak. A húszemeletes toronyház tetejét foglalták el, a műsorszolgáltatásuk 24 órás lesz.

Herendi Gábor lapunknak elmondta, a stáb kétharmada egykori james munkatársaiból állt össze. A Méz Rádió csapatát erősíti Komanitzky Zoltán, Veress Erzsébet, Balogh József (alias Öcsi) és a kereskedelmi igazgató, Bihariné Pelikán Hajnalka is. Alapkoncepciójuk szerint jó zenéket kívánnak adni, a Beatlestől kezdve a maiakig, ötvözve a helyi hírekkel. Ars poeticájuk szerint Veszprémről és környékéről veszprémieknek és a környékbelieknek szólnak. Minden városi és környékbeli intézménnyel, szervezettel fel kívánják venni a kapcsolatot - ami a veszprémieket érdekli, azzal ők is foglalkoznak. Tervezik, hogy a későbbiekben helyi zenekaroknak bemutatkozási lehetőséget biztosítanak.

- A napi munkánk vázát összeállítottuk, ezt az igényeknek megfelelően töltjük meg tartalommal, hogy eleget tegyünk a helyi elvárásoknak, fejtette ki a főszerkesztő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!