Hírek

2011.09.05. 12:15

Jogerős Czaun János felmentése

Veszprém, Győr - Jogerőre emelkedett Czaun János bírósági felmentése: Győri Városi Bíróság bűncselekmény hiányában áprilisban mentette fel a 2007-ben megfogalmazott, hivatali gépjárművekkel kapcsolatos vádpontok alól az akkor alpolgármesteri hivatalt betöltött politikust.

Németh F. Bernadett

Ezt Czaun János közölte lapunkkal. A politikus ellen 2007-ben érkezett feljelentés a veszprémi rendőrkapitányságra, ami szerint magáncélra használta az önkormányzat hivatali gépjárműveit. A helyi rendőrség elfogultságot jelentett be, így Balatonfüreden folytatták a nyomozást, aztán az ajkai, majd a fehérvári ügyészség is foglalkozott vele. Végül a Győri Városi Bíróság mondta aki, hogy bűncselekmény hiányában felmenti a vádak alól az akkori alpolgármestert.

- Ez az ügy sem akkor, sem ma nem érdemel nagy figyelmet, jelentéktelen a súlya. Sajnos azonban az akkori szocialista önkormányzati képviselők több sajtótájékoztatón, számtalan napirend előtti felszólalásban és minden tőlük telhető fórumon próbálták a közvélemény felé a rossz híremet kelteni, becsületemet aláásni. Természetesen a politikai csatározásoknak is megvan a maga helyszíne és módja. Úgy érzem, hogy amit az elmúlt négy évben a szocialista képviselők ezen ügy kapcsán műveltek, az messze elrugaszkodott az európai politikai kultúrától, messze nem a tisztesség keretein belül zajlott. Persze egyfajta politikai intelligencia szükséges ahhoz, hogy meglássák a politikai viták határvonalát, de az akkori politikai ellenfeleimből ez hiányzott. Most, 2011 augusztusában immár jogerősen is bebizonyosodott az igazam – közölte a képviselő, megjegyezve: nem haragszik senkire. A jogerőre emelkedett ítéletet viszont egyfajta választóvonalnak tekinthetik "az azóta jócskán megcsappant számú" szocialista képviselők.

- Folytatják-e az együttműködésre képtelen, mindenben a rosszat és a csomókat kereső magatartásukat, vagy végre hasznos tagjai akarnak lenni Veszprém közgyűlésének, akik összefogva a többi képviselővel nem hátráltatják, hanem előre viszik a Város ügyeit. Azt pedig, hogy bocsánatot kérnek-e tőlem, a saját becsületükre bízom. Ha van még nekik, úgyis belátják, hogy tévedtek, és megteszik – zárta mondandóját a politikus, azzal, hogy támogatóinak köszöni a kitartást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!