Hírek

2011.09.19. 08:45

Madarak kiállítása

Veszprém - Rengetegen keresték fel a hétvégén a Városi Művelődési Központot, ahol a madárbarátok ötödször szervezték meg az Adler József-emlékkiállítást.

Varga Ibolya

Dr. Leitold József, a Veszprém Megyei Díszmadárbarát Egyesület alelnökének adatai szerint ebben az évben hat dunántúli megyéből ötvenhat kiállító hatvannál több fajta négyszáz egyedét hozta el. Örvendetes, hogy a kiállítók között volt öt gyermekkorú is. A díszmadarak nem követelnek állandó gondozást, de jelenlétükkel, csivitelésükkel örömöt okoznak.

Ebben az évben másodszor hirdették meg a díszmadárkiállításhoz kapcsolódó rajzkiállítást gyerekeknek. Kositzky Anett igazgatóhelyettes  elmondta:  tavaly harmincnégy, idén százötvennégy pályamunka érkezett a megye teljes területéről. Külön díjazták az alsósokat és a felső- söket. Az alsósok közül az első Minyó Fanni (Veszprém, Kossuth iskola), a második Vida Csenge (Veszprém, Padányi gyakorlóiskola), a harmadik Hári Veronika (Veszprém-Gyulafirátót). A felsősök közül első Bakonyi Zita, a második Pálinkás Gréta, mindketten a csetényi iskolába járnak, a harmadik Szentessy Míra, a veszprémi Simonyi iskola ötödikese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!