Hírek

2011.10.12. 05:49

Az MSZP a zárt tárolókról

Veszprém - Gondolják újra címmel a zárt hulladéktárolókról tartottak sajtótájékoztatót a szocialista önkormányzati képviselők.

Balla Emőke

Nemrég a városvezetés bemutatta azt a kukák elhelyezésére tervezett tárolót, amelyet a társasházaknak 2012. január 1-jéig saját költségükre el kell készíttetni. A tároló több százezer forintba kerül, a társasházak többségének ez vállalhatatlan. Katanics Sándor azt mondta, javasolják, hogy az önkormányzat helyezze hatályon kívül ezt az előírást, készíttessen több olyan alternatív tervet,  amely  megfelel a társasházak teherbírásának, és egyeztetés után döntsön. (Nemrég közöltük, a témát az október végi közgyűlés tárgyalja, azzal a javaslattal, hogy a rendelet csak jövőre lépjen hatályba - a szerk.)

A királyszentistváni hulladékkezelővel kapcsolatban Hartmann Ferenc közölte, az ott keletkezett tűzeset vizsgálatainak jegyzőkönyvét augusztus 16-án hivatalosan kikérték az ügyben eljáró székesfehérvári tűzoltóságtól. Kérésükre még nem kaptak hivatalos választ (csak azt a szóbeli tájékoztatást, hogy új eljárás zajlik), ezért a tűzvizsgálati jegyzőkönyv nyilvánossága érdekében Jóri András adatvédelmi biztoshoz fordultak. Nem lenne jó, ha a szolgáltatást igénybe vevők fizetnék a helyreállítás költ- ségeit, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!