Hírek

2011.12.29. 18:21

Perelnek a pótlékért

Veszprém - A mentőszolgálat dolgozói kivonuló pótlékban részesülnek, a kockázati pótlék akkor jár, ha munkaidejük 50 százalékában kockázatos munkát végeznek.

Varga Domokos Péter

Erről kérésünkre dr. Czirner József tájékoztatta a Naplót.  Azért kérdeztük meg, mert a mentők egyik érdekvédelmi szervezete pert indított az elmaradt kockázati pótlék kifizetéséért. Az OMSZ Közép-dunántúli Regionális Mentőszervezetének orvosigazgatója elmondta, a mentőszolgálatnál az esetek mintegy 60 százalékában készenléti jellegű a szolgálat, a tengelyen töltött, tehát a kivonulásra fordított idő így nem éri el az 50 százalékot. Ez az oka annak, hogy az Országos Mentőszolgálat nem fizetett kockázati pótlékot, és álláspontjuk szerint ez nem is kifizethető. A kockázati pótlék nem munkakörhöz, hanem egyénhez kötött - mondta  az orvosigazgató, hangsúlyozva, nem szeretné prejudikálni a per kimenetelét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!