Hírek

2012.02.21. 13:27

A vízmű szakemberei dolgoznak a hiba elhárításán

Pápa - Helyreigazítást kért a Elfagyott a vezeték címmel korábban megjelent írásunkkal kapcsolatosan Lukács Endre, a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója.

Nagy Imre

Lukács Endre kijelentette, hogy az az állítás, hogy a vinári lakók csak tavasszal jutnak ivóvízhez, nem hangzott el. A valóság az, amint az idő enyhül, megkezdi a Vízmű az elfagyott vezeték kiolvasztását. Ez egyébként a cikkben is ("nemsokára nekiállnak a hiba elhárításának") elhangzott.

A településen lajtos kocsival biztosították a szükséges vízmennyiséget. A bejelentés idején még fagyos, ám azóta folyamatosan felengedő föld lehetővé teszi, hogy hamarosan elvégezzék az elfagyott bekötővezeték cseréjét. Február 20-án, hétfőn ideiglenesen a föld felett helyeztek el vezetéket, azóta zavartalan az érintett három lakóház vezetékes vízellátása. Az elfagyott ötven méteres szakaszt egy Oxiturbo nevű készülékkel olvasztják ki, ám ez rendkívül időigényes, naponta 5-10 métert haladhatnak előre.

Azt is megtudtuk a tájékoztatóból, hogy a rendkívüli időjárás számos hibát okozott a vízmű illetékességi területén: február első két hetében több mint 80 vízóra elfagyást jeleztek az ingatlan-tulajdonosok. Ezek a bejelentések a lakott ingatlanokból érkeztek, félő, hogy a lakatlan ingatlanok tulajdonosai még ezek után szembesülnek a problémával. A mai naptól a szakemberek tervszerűen járják végig a korábbi vízmérőolvasások során lakatlannak bizonyult ingatlanok környékét, hogy megbizonyosodjanak arról nincs-e csőtörésnek látható nyoma, hiszen leginkább itt áll fenn az elfagyás veszélye. A fagyás utáni olvadások csőtöréseket okoznak, ezért a szakemberek megerősített ügyelettel, sokszor az éjszakába nyúlóan, folyamatosan dolgoznak ezek kijavításán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!