Hírek

2012.02.28. 16:58

Mérik a porkoncentrációt Kolontár mellett

Kolontár - Mint azt lapunknak Tili Károly polgármester elmondta, hétfőtől folyamatosan mérik a szálló por és a különböző toxikus anyagok mennyiségét a településhez tartozó Lőrintepusztán.

MTI/AP

Miután a közelmúltban többször is észleltek nagyobb mennyiségű szálló vörös port Lőrintepuszta-Tósokberénd-Kolontár térségében, a zöldhatóság levegőtisztaság-védelmi vizsgálólaboratóriuma mérőműszert helyezett el a Kolontárt Ajkával összekötő úton. A területtől a lőrintepusztai családok otthonai 50-200 méteres távolságon belül találhatóak. Így a kiporzáskor pontosan meghatározhatják a porfelhő mozgásának irányát, sebességét, illetve a határértékhez köthető anyagok mennyiségét. A berendezés azokat az anyagokat is elemzi, amelyekből a vörösiszap-tartalomra lehet következtetni.

A Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség folyamatosan dolgozza fel a mérési eredményeket, az adatokat az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat honlapján teszik közzé.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!