Hírek

2012.03.13. 21:39

Hova érdemes kirándulni a hétvégén? - Vendégváró nemzeti park

Megyei körkép - A Balaton-felvidéki Nemzeti Park számos bemutatóhelye várja március 15-től a kirándulni vágyókat, Tihanyban a Levendula Ház, Hegyestű és Salföld-major, de megnyitja kapuját a Zirci Arborétum is.

Tremmer Tamás

A nemzeti ünnepre megnyitják a látogatók előtt a fokozottan védett Tapolcai-tavasbarlangot, amelynek befejeződött az átfogó természetvédelmi rekonstrukciója. Az uniós támogatásból létrejött, csaknem 70 millió forintos beruházásnak hála tágasabb lett a csónakázó körjárat útvonala több szakaszon, és korszerű, professzionális ledes lámpatesteket szereltek be. Sokkal látványosabb lett a világítás, ugyanakkor energiatakarékos.

A tavasbarlangot hasznosító Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság bízik benne, hogy hamarosan beadhatja egy újabb pályázatát is, amely a jelenlegi fogadóépület bővítését és egy, a karsztos jelenségeket bemutató interaktív látogatóközpont kialakítását célozza meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!