Hírek

2012.04.05. 07:52

Tavaszi zsongás a Kastélygalériában

Devecser - A Kastélygalériában mutatkozott be anyagaival Babos Anita textilművész, Magyar István fafaragó, Straub Gyula tojásdekoratőr a Tavasz-zsongás című kiállításon.

Tóth B. Zsuzsa

A megnyitón Oravecz Edit, az APTE Művészeti Egyesület Néptáncosok Baráti Körének elnöke üdvözölte az érdeklődőket. Mint elhangzott, a kiállítók több művészeti ágban alkotnak, de egy cél vezérli őket: az örömmel alkotás mások örömére is.

Amellett az alkotás utáni vágy, a művészet iránti tisztelet jellemzi mindannyiukat, ez pedig tükröződik munkájukban is. A Padragkúton élő Babos Anita már fiatal kora óta vallja, hogy a gyerekkorban szerzett tapasztalat nagyon fontos, mert az ember a későbbi életében ezekre épít.

A devecserieket fotóival, textilmunkáival és csuhéból készült tárgyaival örvendeztette meg. A tapolcai Magyar István történelem-népművelő szakos diplomája ellenére dolgozott csillésként, volt uránbányász és kohász.

Tizenöt éve talált rá a fafaragás örömére, amit nyugdíjasként is aktívan folytat. Szereti a fát természetes közegében és újraélesztve azt látszólagos halotti mivoltából.

Az ajkai Straub Gyula pedig nem porcelán- vagy üvegfestményeit hozta el, hanem húsvét közeledtével tojásdekoratőr tevékenységét mutatta be. A türelmes alkotó szép munkáival elbűvölte a megnyitóra érkezett vendégeket.

Az ünnepségen Szabó Aladárné, valamint az APTE két táncosa, Nardai Emese és Lovas András működött közre. A kiállítás április 15-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!