Hírek

2012.05.29. 15:12

Összefogás hegyért, strandért

Badacsonylábdihegy - A strand és a hegy védelme, megmentése került a figyelem középpontjába a vasárnapi rendezvényen.

Szijártó János

A badacsonytördemici önkormányzathoz tartozó Badacsonylábdiban szentháromság-szobrot avattak, elkeresztelték a strandot és a hegy megóvása érdekében létrehozott alapítvány is bemutatkozott.


 
A Badacsony Hegyért Alapítvány nevében Tatay Ágota kuratóriumi elnök üdvözölte a lábdi strandon megjelent érdeklődőket. Bemutatkozó beszédében azt hangsúlyozta, hogy közérdeket képviselő, politikától mentes szervezetük a fenntartható fejlődést figyelembe véve szeretne a hegy állapotának javításához hozzájárulni, ezzel együtt a meglévő környezeti és épített értékek védelmét szolgálni. Kiemelte, fellépnek minden romboló tevékenység ellen. Az alapítvány bemutatkozása után avatták fel a helyi összefogással, a Badacsonytördemic Községért Alapítvány és a Badacsonylábdi Partszépítő és Fürdőegyesület segítségével megvalósított szentháromság-szobrot.  Kovács Károly címzetes esperes szentelte fel,  dr. Kisnemes János nagyatádi esperes, plébános és Földi István badacsonytomaji plébános is részt vettek a ceremónián. Az ünnepség részeként a strandot a neves magyar íróról, Herczeg Ferencről nevezték el, akinek háza volt a településen.


 
A rendezvény céljai között szerepelt a strand megmentésének kérdése is. Ugyanis a létesítmény komoly felújításra szorulna, a mederrel együtt. Azonban Vollmuth Péter polgármester tájékoztatása szerint erre egyszerűen nincs elérhető pályázat. Önerőből pedig az önkormányzat nem tudja a 150-180 milliós beruházást elvégezni.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!