Hírek

2012.06.05. 15:00

Automatizálás a gyártásban

Veszprém - Fórumot teremtettek a gyártásautomatizálásban tevékenykedő magyar és külföldi intézmények, iparvállalatok kutatói és szakemberei részére az aktuális fejlesztések és korszerű alkalmazások bemutatására és megbeszélésére.

Tremmer Tamás

A Pannon Egyetem (PE) adott otthont az idei gyártásautomatizálási konferenciának, melyet a Méréstechnikai, Automatizálási és Informatikai Tudományos Egyesülettel (MATE) karöltve szerveztek.

Ipari fejlődés és versenyképesség nincs kutatásra épülő innováció, valamint jól képzett szakemberek nélkül, így a PE számára is fontos, hogy e folyamatban meghatározó módon vegyen részt, hangsúlyozta köszöntőjében dr. Friedler Ferenc rektor. Hozzátette, az oktatás, a szakemberképzés mellett nagy hangsúlyt fektetnek a kutatásra, az innovációs tevékenységre, hogy az ipar számára hasznosítható eredményeket tudjanak nyújtani.

A megalakulásának 60. évfordulóját ünneplő MATE nevében dr. Ludvig László köszöntötte a megjelenteket. A minap megtartott kétnapos konferencia programja nemzetközi hatókörű volt: 12 szekcióban 50 előadás hangzott el, melyek a legújabb ipari és tudományos eredményeket mutatták be az érdeklődőknek. A konferencia segítséget nyújtott a résztvevőknek az optimális automatizálási megoldásokhoz, a konferenciához kapcsolódó kiállításon rangos cégek és partnerek képviselői is elérhetőek voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!