Hírek

2012.06.27. 14:08

Gyarapodó értéktár

Veszprém - Újabb településeket vonnak be az Értékőr Hálózat kialakításába, erről számolt be dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő, a Pannon Térség Fejlődéséért Közhasznú Alapítvány (PTFKA) kuratóriumi elnöke.

Tremmer Tamás

Az Értékőr Hálózat kialakításába - amelyhez pályázati úton hatezer eurót nyertek - egy évvel ezelőtt kezdett hozzá a PTFKA. Fiatalok bevonásával 20 Veszprém környéki települést jártak végig, hogy feltérképezzék a helyi értékeket: épített örökségeket, természeti értékeket, gasztronómiai különlegességeket, kézműves sajátosságokat, és a többit. Minderről dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő, kuratóriumi elnök számolt be annak apropóján, hogy újabb sikeres pályázatot tudhatnak maguk mögött. A 4,8 millió forintos támogatás segítségével további 14 Veszprém megyei településen kezdődik meg az Értékőr Hálózat fejlesztése. A munkát jövő nyáron fejezik be. Jelezte, a Veszprém megyei tapasztalatokat referenciaként felhasználva a jövőben országos mozgalommá bővítenék az Értékőr Hálózatot.

Szólt arról is, hogy egy másik pályázatnak köszönhetően az alapítvány idén szeptemberben Keresd a magyart! címmel konferenciát tart Nemesvámoson. Októberben Kislődön rendezik meg a néptánc ünnepét. 2013 nyarán Veszprém megye kincsei címmel általános iskolásoknak szerveznek tábort.

"Ízek, illatok, receptek" címmel készülőben van egy Veszprém megye gasztronómiai hungarikumokat bemutató könyv, amelynek összeállításához június 30-ig a megye valamennyi településéről várják a recepteket. A könyv az év végén jelenik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!