Hírek

2012.06.22. 11:08

Pár percen belül elfogták a gépkocsifeltörőket

Csütörtök délután Herenden egy autót feltörtek ismeretlenek, azonban a kiérkező járőrök hamar elfogták a tetteseket, akik egy Opel Astrával menekültek - tájékoztatott Kómár Viktória.

Napló Online

A megyei rendőrfőkapitányság szóvivője elmondta, egy baráti társaság autóval indult kirándulni, majd leparkoltak és sétálni indultak. Kis idő múlva egy nagy csattanást hallottak, majd a kocsihoz szaladva egy kék színű Opel Astrát láttak elhajtani. Ezután vették csak észre, hogy az autójuk jobb oldali első ablaka be van törve, abból hátizsákot, ruhaneműt, övtáskát, személyes iratokat, bankkártyát és pénztárcát tulajdonítottak el - részletezte Kómár Viktória, a megyei kapitányság sajtóreferense.

A gépkocsiról adott pontos leírás alapján, azonnal az elkövetők keresésére indult a Veszprémi Rendőrkapitányság szolgálatparancsnoka, Csepely Balázs zászlós is, aki a 8-as számú főút Csatári elágazó környékén feltartóztatott egy a leírásnak pontosan megfelelő gépkocsit. A járműben tartózkodó három férfi igazoltatásához a szolgálatparancsnok segítséget hívott. A rendőri intézkedés során az ellopott dolgok egy része az elkövetőktől előkerült.

A többi holmit az elkövetők a bűncselekmény elkövetésének helyétől nem messze eldobták, de azokat a rendőrök szintén megtalálták. A három férfit bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították, és őrizetbe vételük mellett lopás elkövetése miatt indult ellenük büntetőeljárás - közölte Kómár Viktória.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!