Hírek

2012.07.14. 15:30

19. Veszprém Rallye - Herczig Norbinak sikerült

Veszprém - A Herczig Norbert/Bacigal Igor páros nyerte meg szombaton a 19. Veszprém-ralit, az ötfutamos országos bajnokság harmadik versenyét.

MTI

A Skoda Rally Team Hungaria versenyzői végig fej-fej mellett haladtak a Kazár Miklós / Ferencz Ramón párossal, végül az utolsó szakaszon dőlt el a első hely sorsa.

Herczig mögött Botka Dávid lett a második, Kazár Miklós pedig a harmadik.

Kazár végi nagy csatában volt Hercziggel, ám az utolsó, szőci 15,9 km-es gyorsasági szakaszon lemaradt, és végül meg kellett elégednie a harmadik hellyel.

A pénteken és szombaton lebonyolított, tíz mért szakaszból Herczig öt, Kazár négy, Botka pedig egyet nyert meg.

A Turán Frigyes-Zsiros Gábor páros egy banális hiba miatt, a hatodik gyorsasági szakaszt követően a harmadik helyről kényszerült feladni a versenyt. A Ford Fiesta S2000 légbeszívó kamrája - tehát az airbox - tört el a folyamatos rezonanciától. A hiba percek alatt orvosolható lett volna, de a csapat nem tartott ebből a pótalkatrészből - áll a Turán Motorsport közleményében.

- Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen jelentéktelennek tűnő hiba miatt, valaha fel kell adnom egy versenyt. A legkevésbé sem számítottunk rá, hogy a szervizcsapatunk nem készül minden előfordulható technikai probléma kijavítására – mondta Turán Frici.

 

Helyezés

Pilóta / Navigátor

Autó

1

Herczig Norbert / Bacigal Igor

Skoda Fabia S2000

2

Botka Dávid / Mihalik Péter

Mitsubishi Lancer Evo IX.

3

Kazár Miklós / Ferencz Ramón

Mitsubishi Lancer Evo IX.

4

 Bútor Róbert / Tóth Imre

Mitsubishi Lancer Evo X.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!