A rókáról lemaradtunk

2024.05.23. 13:00

Nyuszi szaladt a 82-esen, előttünk a Bakonyban, megúszta a buszt, befordult az arborétumhoz (videó)

Azon nem lepődtünk meg, hogy Tésnél az erdei úton nyulat láttunk szerdán estefelé, azon igen, hogy amikor Zircre értünk, a járdán futott egy, mellettünk, az apátság temploma mögött.

Rimányi Zita

Mire előkaptuk a mobiltelefont, hogy felvegyük, már drukkolni kellett a nyuszinak, mert először jobbról szaladt át előttünk, keresztben a 82-es főúton, aztán vissza hasonlóképp, és a zebránál épp csak megúszta, hogy egy busz ne üsse el. Ezután szaporán ügetve a bazilika és az arborétum felé vette az irányt. A bakonyi kisváros központjában, a Rákóczi téren.

Elszaporodtak a nyulak a Bakonyban – jegyezték meg ismerőseink. Nem olyan veszélyesek az autósokra, mint a szarvasok és az őzek, jó az imázsuk is a tapsifüleseknek a meséknek köszönhetően. Így kalandnak fogtuk fel a szerdai látványt, ami szerencsésen végződött, az összes résztvevő félre vonatkozóan. Ám autózva, a zirci buszpályaudvarnál már rókát is láttunk egészen közelről, csak akkor nem volt időnk elővenni a mobiltelefont.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában