Hírek

2012.07.01. 16:25

Bűn ellen közösen

Veszprém - Idén a gyermekek és idősek védelme, az áldozattá válás megelőzése és az áldozatsegítés kap mindennél nagyobb figyelmet Veszprém megyében a bűnmegelőzés során.

Barták Péter

Ezt Futtató Norbert rendőr őrnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője, a megyei bűnmegelőzési és közbiztonsági bizottság titkára jelentette ki a minap a bizottság éves beszámolója után, az idei prioritásokat összegezve. A Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés és a bizottság elnöke, majd Polgárdy Imre alelnök vezetésével zajlott ülésen a bizottság tagjai, a munkacsoportok vezetői elfogadták az előző évi beszámolót. Kiemelték: az országban elsőként létrejött megyei szervezet példát adott a többieknek is a működésével, az új kihívásokhoz, új szereplőkhöz való alkalmazkodásával, a törvényi változásokhoz való igazodásával.

Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott a 2013. január 1-jétől megvalósuló közigazgatási átalakulásra hívta fel a figyelmet, javasolva az új struktúra vezetőivel a kapcsolatfelvételt. Kitért arra is, hogy a fiatalokat érintő legnagyobb probléma a drogmegelőzés és a kábítószer elleni fellépés, melynek érdekében erőteljesen fel kell lépni.

Dr. Töreki Sándor dandártábornok, megyei főkapitány, a bizottság társelnöke az összefogás fontosságát hangsúlyozta, és azt, hogy minden lehetőséget meg kell ragadni a pályázatok kihasználására, a megfelelő kommunikációra, valamint a megelőzés eredményessé tételére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!