Hírek

2012.07.27. 21:25

Férfiszívek elrablói - Szívhalászat az Anna-bál jegyében

Balatonfüred – Látványos programmal, a szívhalászattal indult idén is az Anna-bál ünnepi rendezvénysorozata pénteken este.

Győrffy Árpád

 A Jókai motoros fedélzetén százan indultak el, hogy a Vörösmarty Mihály által 1835- ben novellában megörökített eseményt újra felidézzék. Az időben jegyet rendelő utasokat és a meghívottakat, köztük Frei Nikolettet, a tavalyi Anna-bál szépét és több más idei bálozót a városi fúvószenekar tagjaiból álló kamaraegyüttes zenéje köszöntötte.



A hagyományt tizenkét éve elevenítették fel

Dr. Praznovszky Mihály irodalomtörténész, a szívhalászat 12 évvel ezelőtti újraélesztője már útközben mesélte el, hogyan is változtak a szabályok az elmúlt 177 év alatt. A legfontosabb változás, hogy Vörösmarty idejében még „élesben” ment a verseny az ifjú lányok között. A Balatonba dobott szívekre a városban akkor éppen nyaraló, még szabad fiatalemberek nevét írták fel. A most vízbe dobott 40 szívre a férfi utastársak neve került. Igaz, a nyeremény nem az ő kezük volt, csak egy lehetőség a szívhalászatot követő tombolán való indulásra. A szerencsések itt könyveket, múzeumi belépőket és más ajándékokat nyertek. A fődíj egy kétszemélyes belépő volt a jövő évi Anna-bálra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!